Male tajne roditeljstva u listopadu i Program obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10.10.2022.

POZIV NA PROJEKCIJU DOKUMENTARNOG FILMA “TRAUMA NAS UČI MUDROSTI”??‍???

Cijeli program se provodi u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Marka Marulića, a podržan je od Grada Splita i Splitsko- dalmatinske županije.

Broj mjesta je ograničen, a vaše cijenjene prijave zaprimamo po objavi isključivo putem emaila:
?maletajneroditeljstva@gmail.com
?na prijavi je potrebno navesti puno ime i prezime
?potvrde izdajemo samo sudionicima predavanja

Veselimo se vašem sudjelovanju?

*Pozivamo vas na jedinstvenu hrvatsku projekciju novog dokumentarnog filma „Trauma nas uči mudrosti“, s poznatim liječnikom-dr. Gabor Maté u glavnoj ulozi.
Projekcija će se održati 10.10.2022. u 18:00 u Multimedijalnoj (Velikoj) dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu u okviru obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10.10.2022. i projekta Male tajne roditeljstva, uz potporu Grada Splita.

Preporučujemo da iskoristite priliku besplatno pogledati ovaj edukativan film, koji se prikazuje diljem svijeta isključivo ograničenim kanalima, a našoj udruzi je zbog volonterskog doprinosa promociji odobreno pravo na besplatnu projekciju.
Broj mjesta u dvorani je ograničen pa molimo obaveznu prethodnu prijavu na email:
?maletajneroditeljstva@gmail.com

O FILMU:
„Trauma nas uči mudrosti“ je najnoviji dokumentarni film s dr. Gabor Maté u glavnoj ulozi. To je film o potrebi unapređenja društvenih struktura i stvaranja humanijeg pristupa boli i traumi koje nosimo još iz djetinjstva i koja poprima razmjere epidemije u današnjem društvu.
Film je u posljednjih godinu dana od početka prikazivanja pogledalo više od 6 milijuna ljudi diljem svijeta, a s ponosom najavljujemo da je preveden i na hrvatski jezik.
Ovdje možete pogledati trailer ovog filma: https://wisdomoftrauma.com

O nastanku samog filma u produkciji organizacije Science and Nonduality:
Kada su počeli raditi ovaj film prije 4 godine, producenti i voditelji organizacije civilnog društva SAND ( Science and Nonduality) su tada mislili da su jedni od sretnika koji su u životu imali sretno djetinjstvo. Kao i većina ljudi, mislili su da traumu uzrokuju grozne stvari koje se događaju ljudima, kao što su: rat, ubojstvo, nasilje, seksualno iskorištavanje itd. Ali, kako su naučili od Dr. Gabor Maté, trauma se događa svakome.
Individualno i kolektivno , svi nosimo breme boli, koju nikada nismo izrazili, jer nam manjka način izražavanja koji bi nam pomogao tu traumu podijeliti, osvijestiti i osloboditi prostor za izražavanje naših najdubljih rana. Imamo viziju društva koji može potvrditi istinu o sramu i boli zbog neispunjenih potreba koje žive skrivene, ali veoma rasprostranjene među nama.
Trauma se ne može uvijek nadvladati, ispraviti ili razriješiti, ali se može čuti, zagrliti i voljeti i upravo s tim glagolima može započeti proces iscjeljivanja traume.

Kroz ovaj film, naša je namjera potaknuti pokret stvaranja društva informiranog o traumi, društva u kojem možemo prepoznati simptome traume u nama samima i drugima, tako da počnemo gledati stvarne osobe koje se kriju iza ponašanja koje u biti predstavlja njihov odgovor na traumu.
Stvaranje ovog filma je trajalo 4 godine, a stvarali su ga voditelji organizacije civilnog društva iz Kalifornije SAND (Science and Nonduality) inspirirani javnim nastupima liječnika, Dr. Maté koji se već 30 godina posvećeno bavi istraživanjem traume, ovisnosti, dječjeg razvoja, utjecaju traume iz djetinjstva na razvoj raznih kroničnih bolesti, ovisnosti, mentalnih poremećaja itd. Liječnik je to koji oduševljava svojom autentičnošću, prodornom jasnoćom govora i posvećenosti istini. Dr. Maté pruža jedinstveni aspekt na epidemiju mentalnih poremećaja, ovisnosti i kroničnih bolesti, kojoj svjedočimo, a koja svoje korijene ima u traumi, nerazriješenoj traumi koja leži u našim tijelima, u našim međuljudskim odnosima te društvenim strukturama.

Veselimo se vašem sudjelovanju ?